U bevindt zich hier: Home » Charity » DUITSE STICHTING VOOR KINDERKANKER

STAINLESS BLUE is actief betrokken

VOOR DE DUITSE STICHTING VOOR KINDERKANKER

Door onze deelname aan de liefdadigheidsavond van Team Rynkeby Duitsland kwamen we in contact met de Duitse Childhood Cancer Foundation en we waren meteen enthousiast over hun idee en initiatief. Zoals gezegd hebben we onze Team Rynkeby bijdrage opgegeven om dit project te steunen.

We kwamen al snel tot de conclusie dat het idee van de German Childhood Cancer Foundation nog meer steun verdient - het gaat tenslotte om ernstig zieke kinderen en hun families!

Als STAINLESS BLUE willen wij graag onze bijdrage leveren!

We hebben onmiddellijk contact opgenomen met de Duitse Stichting voor Kinderkanker om de mogelijkheid van samenwerking te bespreken. Als gevolg daarvan zijn we van plan om - als het geregeld kan worden - onder andere tijdens onze eigen concerten geld en donaties in te zamelen voor de zieke kinderen en hun ouders.

STAINLESS BLUE
"Keeping the Blues (and the children) in our hearts"

WAT DOET DE DUITSE STICHTING VOOR KINDERKANKER?

De Duitse Stichting voor Kinderkanker werd opgericht in 1995 en zet zich in om de genezingskansen, behandelmethoden en levenskwaliteit van kinderen met kanker te verbeteren.

Het takenpakket omvat het bieden van deskundige begeleiding en informatie aan getroffen kinderen en jongeren en hun families tijdens het moeilijke en langdurige proces, evenals steun uit het sociale fonds in financiële noodsituaties.

De Duitse stichting voor kinderkanker ondersteunt ook klinische, patiëntgerichte onderzoeksprojecten en is de grootste sponsor op het gebied van kinderoncologie.

Daarnaast runt de stichting het "Waldpiraten-Camp" in de buurt van Heidelberg - een uniek en bekroond vrijetijdscentrum voor kinderen met kanker in de Duitstalige wereld. Sinds september 2015 is de stichting ook sponsor van de SyltKlinik, een unieke revalidatiekliniek voor gezinnen met kinderen die aan kanker lijden.

EEN ROCKCONCERT - OOK VOOR EEN GOED DOEL!

De donatieblikken,
De donatieblikken, die de hele avond in de schijnwerpers stonden, waren een teken van solidariteit en steun voor kinderen met kanker en hun ouders.

Een terugblik op de 6e rockavond "Homberg rocks" in Ratingen Homberg.

Het was een avond die we ons nog lang zullen herinneren, uitverkocht tot de laatste stoel!

Er heerste drie uur lang een ongelooflijke sfeer toen STAINLESS BLUE het publiek drie uur lang in vervoering bracht met hun opzwepende bluesrock. Al na een paar minuten sloeg de vonk over en het publiek rockte, grooved, danste en zong voor alles wat het waard was. De energie in de zaal was voelbaar.

De avond was niet alleen een feest van muziek. Het was ook een gelegenheid om iets goeds te doen: Voor het eerst zamelde STAINLESS BLUE tijdens hun concert donaties in voor de Duitse Stichting voor Kinderkanker.

Toen de laatste noot was weggeëbd en de podiumlichten langzaam uitgingen, was het duidelijk dat niemand de band het podium wilde laten verlaten. Maar het echte hoogtepunt van de avond was voor ons het opgehaalde geldbedrag.

In totaal werd er €236,50 opgehaald dankzij de vrijgevigheid van het publiek.

Voor STAINLESS BLUE was dit een emotioneel hoogtepunt dat het belang van ons eerste benefietconcert benadrukte.

We willen graag iedereen bedanken die met ons mee is komen vieren en ons uit de grond van ons hart heeft gesteund. Jullie hebben laten zien dat muziek niet alleen kan vermaken, maar ook kan verbinden en helpen. Het succes van deze avond motiveert ons om door te gaan en ook in de toekomst zulke mooie momenten te creëren.

STAINLESS BLUE IN DE OKIEDOKIE IN NEUSS

Tijdens ons uitverkochte concert in de Okiedokie in Neuss werd €89,70 ingezameld aan donaties voor ernstig zieke kinderen. En daarbovenop was er nog een gulle individuele donatie van €50 (hartelijk dank aan Mathias W.), wat het totaal op €139,70 bracht.

Is dat niet geweldig? We zijn zo trots op ons publiek bij Okiedokie!

DAT WAS "ROCK INTO MAY 2024" OFTEWEL:

STAINLESS BLUE en de Duitse Childhood Cancer Foundation: een geweldig team!
STAINLESS BLUE
rockte Düsseldorfs Buschhausen de maand mei in. Ondanks sterke concurrentie van mooi weer, een biertuin en Bayern München op tv, konden we met ons publiek in Buschhausen een geweldig feest vieren met live bluesrock en rocknroll tot in de late uurtjes.
We slaagden er die avond ook in om €174 aan donaties in te zamelen van ons publiek. Hartelijk dank aan "Buschhausen am Aaperwald" voor deze geweldige avond en namens de ernstig zieke kinderen aan ons publiek voor deze fantastische donatie.

DAT WAS VADERDAG 2024 IN BURG SATZVEY:

STAINLESS BLUE rockte en vermaakte het publiek 3 uur lang in het Burg Satzvey in het beste weer. Veel families, fietstochten, mannengroepen en mensen die geïnteresseerd zijn in muziek vonden hun weg naar het kasteel om te genieten van de vrije dag en onze muziek met een koel biertje of andere drankjes.
We hadden veel plezier!

Maar de kroon op het werk was de bereidheid van het publiek om te doneren voor kinderen met kanker! We konden €220 van het publiek inzamelen voor de Duitse Stichting voor Kinderkanker. Hoe geweldig is dat?
Heel veel dank aan de organisator Teddy Schmitz van de Burgbäckerei zu Satzvey op kasteel Satzvey en aan ons fantastische publiek. Hartelijk dank namens de zieke kinderen !!!!

Keeping the Blues (and the children) in our hearts

Keeping the Blues (and the children) in our hearts
Keeping the Blues (and the children) in our hearts

STAINLESS BLUE was in staat om tijdens de laatste twee concerten bijna € 800 aan donaties in te zamelen voor de Duitse Childhood Cancer Foundation.

BEDANKT namens alle kinderen met kanker en hun ouders voor deze geweldige donatie.

Keeping the blues (and the children) in our hearts!

We gebruiken cookies op onze website om ze continu voor u te verbeteren. Meer weten